Wanita & Make Up

Soalan untuk semua wanita di luar sana, Okay ker kalau keluar rumah tanpa make up?  Hmm… akak ok jer. Korang cam ner?

sumber video: FB Oh Bulan

Memang ada yang boleh jadi histeria kalau nak keluar rumah tanpa make up. Mungkin bagi sesetengah orang “with or without make up” tak memberi apa-apa perbezaan, tetapi bagi sesetengah wanita ianya satu kemestian.  Tak salah untuk ber make up jika kena dengan cara & kesesuaiannya. Namun ada juga yang make up kerana tiada keyakinan diri, jadi carilah kembali keyakinan diri itu & nilai-nilai yang tersembunyi di sebalik make up. Yang dah natural beauty tu, bersyukur dengan nikmat yang diberi. Janganlah cepat membuat andaian kepada  wanita lain yang mungkin memilih make up sebagai self satisfaction & mungkin juga kerana tuntutan kerjaya.  Namun apa yang penting sebagai wanita kita perlu tahu, carilah nilai murni kita sebagai wanita & di mana letaknya keyakinan diri kita sebagai wanita. Kerana wanita kita insan istimewa ….

Kay Hisham

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *